Ο Σύνδεσμος Αλευροβιομηχάνων της Ελλάδας ιδρύθηκε το 1928 και έκτοτε διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην πορεία του κλάδου της αλευροβιομηχανίας στη χώρα αλλά και στο εξωτερικό. Μέλη του είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου οι οποίες και πραγματοποιούν πάνω από το 75% των αλέσεων και αποτελούν βασικό προμηθευτή της βιομηχανίας τροφίμων. Ο Σύνδεσμος Αλευροβιομηχάνων της Ελλάδας είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αλευροβιομηχανιών.
Αποστολή, Στόχοι και Προτεραιότητες
Με επεξεργασία περίπου 700 χιλιάδων τόνων δημητριακών κάθε χρόνο, τα μέλη του Συνδέσμου αποτελούν τους μεγαλύτερους καταναλωτές της εγχώριας παραγωγής σιταριού και σίκαλης στον κλάδο τροφίμων στην Ελλάδα. Ο Σύνδεσμος Αλευροβιομηχάνων της Ελλάδας αποτελεί τη φωνή της ελληνικής αλευροβιομηχανίας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Βασικός στόχος του Συνδέσμου Αλευροβιομηχάνων της Ελλάδας είναι η διασφάλιση του δικαιώματος της ελληνικής αλευροβιομηχανίας ώστε να είναι ανταγωνιστική και καινοτόμα, προωθώντας παράλληλα την ευθύνη της για την ασφάλεια της ποιότητας των τροφίμων, τη διατροφή και την υγεία. Η υποστήριξη αυτών των στόχων πραγματοποιείται παράλληλα με παρότρυνση επιστημονικής έρευνας, παρακολούθηση των προϊόντων και διάδοση των ορθών πρακτικών μεταξύ των μελών.