Το ψωμί είναι ένα βασικό στοιχείο της ελληνικής διατροφής που συνοδεύει σχεδόν κάθε γεύμα

Επιπλέον, χρησιμεύει για τη δημιουργία μικρών σνακ. Υπάρχουν πολλά είδη ψωμιού όπως χωριάτικο, ολικής άλεσης, σίκαλης, βρώμης, ψωμί πολυτελείας, πολύσπορο, ψωμί από καλαμπόκι (μπομπότα), μπαγκέτα και άλλα. Tο ψωμί - άσπρο ή μαύρο- είναι μία καλή πηγή υδατανθράκων για τον οργανισμό. Επίσης, περιέχει ικανοποιητικές ποσότητες φυλλικού οξέος και νιασίνης (βιταμίνες του συμπλέγματος Β). Από την άλλη, δεν έχει καθόλου χοληστερόλη. Είναι μία εξαιρετική τροφή για τον άνθρωπο αλλά όπως όλα, χρειάζεται και αυτό μέτρο στην κατανάλωση.

ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 8 ΜΙΚΡΟΜΕΡΙΔΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ, ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ

Διατροφική Πυραμίδα